Recent toegevoegd

Antwoorden op veelgestelde vragen:

  • - Ik herplaats géén katten als "verrassingscadeau"
  • - Een kat is géén uitprobeersel! Denk er goed over na!
  • - Alle katten kunnen in ieder geval met mijn eigen hond
  • - De katten hebben géén ervaring met kinderen
  • - Alle katten zijn binnenkatten

Over mij

(01-05-2016) Update!

Helaas kan ik tijdelijk, vanwege het grote aantal huidig opgevangen katten, geen nieuwe katten aannemen. Ik hoop van harte dat ik snel een heleboel katjes kan herplaatsen bij lieve mensen. Voel jij je geroepen? Neem snel contact op!
Even voorstellen?

Ik ben Maria. Ik vang sinds het jaar 2006 katten op en herplaatsen ze bij nieuwe leuke mensen als de katten er klaar voor zijn.


Waarom?

Omdat ik dol ben op katten en graag wil dat alle katten een goed en vertrouwd huisje hebben waar ze kunnen wonen.
Helaas zijn er nog veel katten die dat niet hebben en daar wil ik ze een handje bij helpen.


Hoe ben ik begonnen?

Op een dag was er een kennis van mij die 5 katten had. Ze was van plan een cattery op te starten maar dat is niet gelukt. Vanaf dat moment wou ze niets meer met katten doen en wou ze zo snel mogelijk van deze 5 katjes af. Ik vond dit niet leuk en netjes om te horen dus heb ik de katjes in huis genomen.


Vanaf dat moment kreeg ik steeds vaker dit soort verhalen te horen en heb besloten ook deze katjes op te nemen. Daarnaast kwamen mensen ook met verhalen over (zwerf)katjes die buiten op straat leefden in containers, hoog zwanger, of al bevallen. Dat kon ik natuurlijk niet aanzien en ook deze katjes heb ik opgevangen.


Inmiddels werd het bij mij thuis wel een beetje druk. Ik bedacht me toen dat het wel heel stoer zou zijn om dit soort katten te gaan herplaatsen. Zodoende heb ik naar mensen gezocht die wel een kat wilden hebben. Tot nu toe heb ik ongeveer 300 katten gelukkig herplaatst.


Hoe krijg ik dit allemaal voor elkaar?

In den beginne was ik nooit van plan om dit alles zo groot en lang te gaan doen. Het is er in ingerold. Ik doe dan ook alles zelf. Ik vang de katten in mijn eigen huis op, betaal zelf al het voer, onderhoud en medicijnen/dierenartskosten.

Ik werk fulltime waardoor dit mogelijk is. In mijn vrije tijd ben ik dus druk met het "omtoveren" en verzorgen van katten.